Welle

Welle

woensdag 6 maart 2013

Vogelshortje

Dit weekend bladerde ik door de nieuwe Knippie ( 1 2013 special ) en mijn oog viel op een shortje met plooitjes en zakjes.

Maandag zocht ik een passend stofje en begon eraan.

Stap 1 : patroon knippen en stof knippen... gelukt ! Ik heb er zelfs aan gedacht om te zien dat ik de zakjes zo knip dat de tekening in de stof min of meer doorloopt van het voorpand naar de zak ...Stap 2:  Nalezen van de handleiding ... hmmm 2,5 sterretjes... blijkbaar niet zo'n eenvoudig patroontje... maar ja : De stof is geknipt, de goesting is er dus ... ik doe maar door...

Stap 3:  Plooitjes stikken in de voor en achterpanden ... lukt aardig. Vastzetten door de plooitjes open te zetten en ze vast te stikken bovenaan het pand. 

Stap 4:  Zakdeel 1 aan voorpand zetten. 

 

Stap 5: Zakdelen aan elkaar stikken ... Voila ...


"Nu is de batterij van mij fototoestel plat ... damn toch. Snel in lader gestoken. Even zonder foto's dan. "

Stap 6 : Links voor- en achterpand en rechts voor- en achterpand aan elkaar stikken . Let erop dat het zakje vastzit in de zijnaad. Let erop dat je nog twee delen hebt. Maw de voorpanden mogen nog niet aan elkaar gezet worden en de achterpanden ook niet !!

Stap 7 : Stik de pijpen van elk deel.

Stap 8 : Plooi het ene deel in het andere, zodat de goede kant van de stof op elkaar ligt en de pijpen in elkaar zitten. Nu stik ik de twee delen in elkaar. Naden mooi op elkaar leggen, zodat er tussen de benen een mooi kruisje ontstaat... Gelukt !!

Stap 9 : Ik begin te beseffen dat - ookal is dit niet zo'n eenvoudig patroontje voor mijn naaiskills - het beter vlot dan verwacht. Ik begin stilaan ook te beseffen dat ik misschien toch beter een 104 genomen had ipv een 110. Het shortje ziet er ietsje te groot uit. Mijn dochter slaapt al ... dus ik werk het af en als het niet past is het voor op de groei...

Stap 10 : De lendebandjes aan elkaar zetten... ritsje erin langs de zijkant ... gelukt ... de riembandjes heb ik er niet aangemaakt, omdat ik dat niet echt nodig vind.

En dit is het resultaat ...


Vind het nog steeds een leuk stofje, alleen komen door de drukke print de plooitjes minder goed uit ...
En inderdaad : het zit een beetje ruim bij mijn dochtertje... maar ook weer niet zo ruim. Dus ik wacht nog even af tot de zomer en hoop dat het daartegen mooi aanpast.

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi zo een schortje stof is misschien druk maar wel heel leuk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er ondertussen het perfecte t-shirtje bij gevonden, dus ik ben er wel blij mee, met de print.

    BeantwoordenVerwijderen

Google Find us on Google+