Welle

Welle

dinsdag 11 februari 2014

Verrassingsknopenschat (+ Give away)

Bij een bezoekje aan le Chien Vert in Brussel deed ik onlangs een super koopje. 

Ik hou namelijk van verrassingen en ik kocht er 4 knopenpakketjes : groen, blauw, paars en roze ... 
Toch niet zo bijzonder zal je zeggen, en dat is eigenlijk ook zo. 

Alleen wist ik op voorhand niet wat er juist in de pakjes zou zitten ... ik wist wel welke kleur ... maar niet hoeveel en ook niet hoeveel van dezelfde erin zouden zitten ... 

Grrr ... zoiets kan ik dus niet laten liggen ... daar is mijn nieuwsgierige geest te ongeduldig voor. 
De zwarte en de witte heb ik laten liggen, maar de overige 4 heb ik lekker meegenomen.

De rit naar huis was een marteling. Op de passagiers zetel naast mij lagen 4 pakjes... verrassingspakjes. Misschien zou ik er maar enkele van kunnen gebruiken, of misschien was het een ware knopenschat. Hoe dichter ik bij huis was, hoe groter werd mijn ongeduld en begon ik mezelf bang te maken : Jelle toch , weer geld weggesmeten aan iets wat waarschijnlijk rommel zal zijn... 

En tot mijn grote verbazing was ik achteraf gezien heel blij met mijn nieuwsgierig kantje. Het was een ware knopenschat !! De 4 pakjes waren een combinatie van knoopjes, grote kleintjes, retro, modern, setjes van 6, 5, 4, 3, 2 en ook wel enkele waar er maar eentje van bijzat. 
Hieronder een blik op de knoopjes : 

En om mijn geluk met jullie te delen, geef ik een knopenpakje weg. 
En omdat verrassingen zo leuk zijn, laat ik in het midden hoeveel :-) Het zal een mengeling zijn van de 4 pakjes, maar hoeveel en of ze op de foto's hierboven staan ... dat is een verrassing ;-) 

Wat moet je doen om te winnen ? 

- Reageer op deze post en vertel me aan welk naaiprojectje je momenteel werkt, of wat er klaarligt aan je machine
- Volg mijn blog ( extra kans )
- Zet een linkje naar deze post op je eigen blog (extra kans ) 

Op mijn verjaardag, 28 februari, trek ik een winnaar. 

Succes !! 
 

48 opmerkingen:

 1. oh, leuk! ik doe graag mee...
  momenteel werk ik aan 4 (!) carnavalskostuums, een handtas voor mij, een verjaardagscadeau voor een kleine knutselliefhebster, een knuffel voor de kinderen, ... dus ik weet wat doen :-)

  volger was ik al en ik plaats een linkje bij mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe verzameling! Ik waag ook mijn kans. Ik ben bezig aan een hemd voor mn man en aan een jurkje voor mn dochter. Beiden zullen normaal gezien binnenkort te zien zijn op mn blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey, welk patroon gebruik je voor dat mannenhemd ? Het staat nl al lang op het verlanglijstje van mijn toekomstige, maar ik vind geen leuk patroontje.

   Verwijderen
 3. Hoor ik daar knopen? Jaaaaa... Tegen de muren van Le Chien Vert kon ik nog nooit nee zeggen, dus waag ik hier graag mijn kansje... Op de werktafel op dit eigenste moment: een kaptrui voor zoonlief, en als ik de courage heb straks nog een mini doktersjas. Daarna nog een verrassingsgeschenkje en een jeans voor mijn teerbeminde. Aaah, zoveel wilde plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke knoopjes!!! Ik moet mijn verzameling knoopjes nog starten, dus een pakketje is altijd welkom...
  Vorig weekend een kleedje voor mezelf, eentje voor de dochter gemaakt en een hoodie voor de jongste zoon.
  Nu heb ik mezelf beloofd dat er geen kledingstukken meer bijkomen totdat ik eindelijk een hemdje heb gemaakt voor de oudste zoon :-) Een ware uitdaging!
  Ik volg je en probeer dadelijk een link op mijn blogje te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe graag mee! Momenteel niks op de werktafel, zwaar ziek :( maar wss.volgende project iets voor mezelf

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig!
  Ik heb hier nog steeds een halfafgewerkt Pauline-rokje liggen, waarvoor ik trouwens nog twee knoopjes nodig heb. ;-) Verder nog twee kraamcadeautjes, een verrassing, een rokje voor mezelf, een kleedje voor de dochter, een handtas ... op de niet-zo-realistische planning.
  Volger was ik al en een linkje komt eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, dat zagen er toffe verrassingspakketen uit :-) Ik wil er wel eentje winnen ;-)
  Mijn volgende naaiprojecten zijn: gordijnen en een Jacobbroek!
  Ik zet ook een link op mijn blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattige knoopjes... ik doe vast en zeker graag mee voor je verrassingspaketje :)
  Momenteel ben ik bezig aan het uitzoeken van stoffen voor 4 Lady Lotta Bags, eentje is al geknipt en verstevigd, de andere liggen nog op hoopjes klaar om er de schaar in te zetten.
  volgen doe ik jou via bloglovin
  MamaCin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat leuk, dat zou ik ook niet kunnen weerstaan! Op dit moment ben ik bezig met een doorknoopjurkje, Vogue 8829, van een dunne katoen. Ik werk nu aan een (hopelijk draagbaar) proefexemplaar. Het is de bedoeling om er deze week nog een te maken van witte broderie, omdat ik meedoe aan de Little White Dress contest op patternreview.com.
  Ik volg je met feedly.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben juist begonnen aan mijn eerste kinderhemdje voor dochterlief (4 jaar ), dus leuke knoopjes welkom!
  ik volg je via blog....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. oh toffe schat!!! Ik ken dat ongeduldige gevoel als ik niet kan wachten om iets uit te pakken...
  Ik volg je al effkens! Waar ik momenteel aan werk: Ik heb nog 2 zeteldekentjes klaar liggen om in elkaar te zetten, nog een t-shirt voor mijn broer dat moet omgetoverd worden van nen XL naar een verlengde maat 164 en dan heb ik nog een stofje klaarliggen waar ik in kombi met een ooit verkeerd gekochte t-shirt een t-shirt voor de jongste zoon van ga maken... en dan liggen er nog stoffkes klaar voor de zonen hun kommunie hemden,....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik begin meer en meer verliefd te worden op mooie knoopjes. En deze zijn wel echt pareltjes! volger was ik al en ik zal een link plaatsen op mijn blog. Kom zeker eens langs want ook ben momenteel een give away aan het houden... Ik ben momenteel bezig aan een kleed voor mezelf, een hemdje met lange mouwen voor de zoon en een Louise jurk voor de dochter. Ja, dat is mijn probleem. Met veel te veel tegelijkertijd bezig zijn en dan duurt het veel te lang voor iets af geraakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I love knopen! Héél fel zelfs! Ik doe dus zeker mee..
  Ik ben nu vooral bezig met enkele appelzakjes, ook nog nen mufko (khadetjes) te maken, reden genoeg om tussen mijn knopencollectie de ideale knoop te zoeken..
  Volger was ik via blogmadammen, maar nog niet van je blog zelf, bij deze nu wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. I'm making a michellepatterns bucket bag and next a zippered pouch for my daughter
  I follow via email!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik waag graag mijn kans voor dit verrassingspakket! Ik ben volger geworden en plaats nog een linkje op mijn blog.
  Momenteel zijn er hartenvogels in de maak. Een ritstasjes om deze in op te bergen zit in mijn kop, maar moet er nu nog uitkomen.
  Alvast van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha, ik begrijp het helemaal. Ik liet mij laatst verleiden door een zakje knopen in den Action. Maar dat waren spijtig genoeg bijna allemaal eenzame knoopjes. Dus ik waag mijn kans voor extra knoopjes ;-)
  Voor de moment ben ik een kleedje voor mijzelf aan het maken, er is een patroon getekend voor een overall voor onze peuterzoon en zondag wil ik met mijn petekind een grubbla maken :) en wie weet welke stiekeme projectjes daar nog allemaal tussen komen sluipen...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ben net volgertje geworden via bloglovin', want ik ben ook een knopenverzamelaarster. Ookal heb ik al heel wat knoopjes, ik hou er van om die te bekijken, door mijn vingers te laten gaan en herinneringen op te halen, want er zitten al heel oude knoopjes bij.
  Ik ben momenteel bezig met een lange broek voor oudste dochter en enkele kleine kadozakjes à la elisanna, en dan moet ik dringend beginnen aan haar vormselkleed, want de naaijuf moet het patroon aanpassen 't kind is jammergenoeg gezegend met buitensporige maten, en kan geen kleedjes in de winkels vinden die én passen én lekker zitten én mooi zijn. Dus is zelf maken de enige optie....
  'n vrolijk groetje,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik doe mee!
  Onder mijn machine ligt momenteel een skater dress te wachten om omgezoomd te worden en een t-shirtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb net 5 ritstasjes gemaakt en twee geldbeugeltjes , en nu ben ik aan t broeden op twee schoudertasjes om cadeau te geven aan twee zusjes die net een derde zusje kregen ... En daarna begin ik aan de zomergarderobe van mijn meisjes! Ik zoek snel je volg-knop !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik volg je ! momenteel bezig aan een rok voor mezelf, een kleedje en rokjes voor de dochters en misschien nog een zomerjasje. Moet eigenlijk nog aan mijn knopen-voorraad beginnen dus zou een héél leuk begin zijn. plaats is alvast gereserveerd in de kast ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ik doe graag mee met deze giveaway, gebruik knoopjes om bloementjes te maken of om projecten mee op te fleuren, zoals mijn hoedjes die ik onlangs maakte
  groetjes
  Micheline (kruissteekmieke@blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Knopen heb je nooit genoeg. Momenteel werk ik in de Femma naailes aan een kleedje. Vooral met het aanpassen van het patroon aan mijn eigen maten ben ik al een tijdje zoet.
  Ben volger.

  Seija

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Toffe knoopjes! Ik doe graag mee met deze leuke give-away. Waar ik momenteel mee bezig ben? Ik heb nog een rok geknipt klaarliggen. Nu nog naaien! In een winter-stofje... En toch zal ik hem nog afwerken. Hopelijk klaar voor de lente echt begint.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Woehoew knoopjes, in het kader van carnaval ben ik aan kikker en teigetje bezig, daarnaast een rokje van sdh, hemdje voor de zoon, t shirt ligt ook al geknip klaar, kleed nog omzomen, in de klas twee pyama's en daarvoor moet ik nog knoopjes hebben die op rood passen. Ik probeer je te linken!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Woehoe, knoopjes! Altijd welkom natuurlijk. Momenteel tracht ik een tas voor mezelf uit te tekenen, moet er nog een verjaardagstas samengesteld worden, twee dekentjes ...
  Ik ben net volger geworden (via Lielebeesje), zet je op mijn blogrol en plaats een link. Voilà! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wauw !
  Knoopjes!
  En dan nog van mijn favoriete winkel : 'le chien vert' (waar ik de laatste tijd niet meer durf komen...)
  Ik ben nét volger geworden.
  Ik ben bezig aan twee tuinbroeken voor de kleinzoontjes voor een stoet in het thema :'boeren en boerinnen' en verzamel ondertussen de nodige materialen voor de Giggle-jurk maat 146.
  En bij die jurk horen een hele reeks knoopjes ;-)
  Alvast een gelukkige verjaardag gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk om je blog te ontdekken! En wat een leuke verrassingsschatten seg! Le Chien Vert, wil er ook graag eens naartoe, is het de moeite? :-) Ik ben momenteel aan het Harlequin kleedje bezig... Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind le Chien Vert een goede winkel, maar niet voor alles... Ze hebben vooral veel keuze in badstof, voering, mantelstof, fleese, imitatieleer, knopen, paspel, bias, ... maar hun katoenen prints vind ik minder interessant. Die zijn vaak klassieker en niet echt mijn smaak ( ook niet allemaal van even goede kwaliteit ).

   Verwijderen
 28. Hallo

  Ik zou dit heel graag winnen! Momenteel ben ik bezig aan: hoesje voor mijn naaimachine, een rokje, een kleedje, zo van die maskertjes om mee te slapen, kussens voor in mijn zetel, enz.. veel dus :)

  Alvast een gelukkige verjaardag (+ ik ga volgen :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk idéé....
  En onder het motto: "Wie niet waagt, niet wint" ga ik mijn gokje dus nu wagen...
  Momenteel ben ik bezig met een pampermandje (geboortekado) te maken (hélaas moeten daaraan geen knopjes bevestigd worden)... Maar, ik heb hier nog een ellenlange ToSew-lijst liggen, waar er wel nog knoopkes voor nodig zijn ;-)

  Maar is dit hier niet de omgekeerde wereld... Jij verjaart en geeft pakjes weg (moet dat meestal niet omgekeerd?
  Nu ja... Bij deze alvast veel HieperdepieperdePiepers ;-)

  Ps leuke Blog!!!! Ik ga volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een leuke knoopjes. Voor elk wat wils en toffe kleuren en modellen. Ik doe hier maar al te graag aan mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik ben net klaar met dit supermooie tshirtje voor mezelf
  https://www.etsy.com/nl/listing/176672937/4321-pdf-sewing-pattern-for-blouse?ref=shop_home_active_21
  maar ik mis nog één ding, 2 leuke knoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ook ik doe graag mee! Waar ik momenteel mee bezig ben? Met knoopjes verzamelen! Ik ben niet alleen stoffen-verslaafd zie je...maar ook aan knoopjes. Dus waag ik mijn kans!. Gelukkige verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. ik doe ook graag mee! knoopjes, nooit genoeg van he! momenteel op de naaitafel: meters stof die wachten om verknipt te worden. o.a. in een rokje voor mezelf om zaterdag aan te doen. zal me weer eens moeten haasten :-)
  en hier heb je een volger bij. via bloglovin

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik doe mee!
  Aan welk project ik bezig ben.. hmm momenteel geen enkel. Ben absolute beginner, heb enkel nog maar een pyjamabroek voor mezelf gemaakt in fleece, lekker warm! Projecten die klaar liggen: ik wil een babygeschenkpakje maken (slabbetje, fopspeenkoordje, ...) voor een babyborrel binnenkort, heb stof liggen om kussenhoesjes te maken (ook om cadeau te geven aan iemand) en zou me graag eens wagen aan een rok uit SVDHZ. Ik sta in het onderwijs, en heb te weinig tijd om met mijn naaimachine bezig te zijn, maar bijna een weekje vakantie, dus dan rollen al deze projectjes hopelijk vanonder mijn machine :)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik ben momenteel servetten aan het maken bijpassend bij een tafellaken dat ik eerder al maakte. En er ligt al een hele tijd een Jacobbroekje aan de kant waarvan de tailleband mislukte en die ik nog eens onder handen moet nemen. Ik werd net volger en doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Heel leuk. Eigenlijk lang geleden dat ik nog eens meedeed aan een blog-give-away. Bij mij liggen drie dingen klaar: een crèchetas voor de jongste dochter, babyjasje en voor de oudste zoon de Charlie (Zonen 09). Ik zet (of probeer het niet te vergeten) een link op mijn (nu non-actieve) blog en volg de jouwe.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Momenteel ligt de swingskirt van Compagnie M op mijn naamachine te wachten. Maar ... dat zal nog even moeten wachten want momenteel ben ik volop bezig met het experimenteren rond enkele upcycling projecten (je kan er over lezen op mijn laatste blogpost). Knoopjes worden er trouwens ook op een originele wijze verwarkt, dus het verrassingspakketje zou alvast van pas komen.
  Leuke blog trouwens, blijf ik zeker volgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hey Jelle, wist niet dat je een blog had... bij deze dus te weten gekomen! Ik wil de knoopjes wel winnen, 't is zoals de stofjes: zoveelste meer zoveelste leuker... Ik ben momenteel een rokje voor mijn dochtertje aant afwerken..., de swing skirt van compagnie M. En nog zoveel 'to do's' op mijn lijstje...

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Knoopjes ...schitterend! Ik heb nog maar pas je blog ontdekt , ben zelf nog nieuw hier! Leuke blog trouwens! Ik waag graag mijn kans! Ik ben momenteel de voering van mijn Lady Lotta Bag aan't maken , een rok voor mezelf die nog omgezoomd moet worden en jurkje voor onze jongste ligt klaar om te knippen!
  sew-les.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Geweldig... Vele projectjes op de tafel liggen, knuffels, tassen, keukenschorten, hemdjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik ben op dit moment bezig met het communiekleedje van mijn dochter en daarna ook nog een jurk voor mij op op die dag te dragen. En dan komen knoopjes altijd wel van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Zo tof, wie wil nu niet meedoen en zeker wie wil dit nu niet winnen... :p
  Met de verbouwingen is er weinig vrije tijd, maar heb juist 'n setje voor 'n babycadeautje klaar, bestaande uit 'n babyharembroekje, 'n zeverslabbetje en mutsje. En het volgende dat ik ga maken (ook weer voor 'n babycadeautje) is 'n jumpsuit... Nog nooit geprobeerd, maar dat is dus de uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik doe ook mee ik ben bezig aan de zomerjasjes van de dochters en een broek voor de dochter en een kleedje voor de oudste dat heel wat knoopjes kan gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Op de valreep, proficiat met je verjaardag. Momenteel maak ik een shirt voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen

Google Find us on Google+