Welle

Welle

vrijdag 5 september 2014

Weekender Coat door Heidi and Finn

Door de lage temperaturen in de laatste week van augustus vond ik dat het tijd was om aan een tussen-seizoen jas te starten voor mijn kindjes. Deze week hebben we nog geluk gehad met het weer, maar misschien is het volgende week weer herfst... 

Ik schuimde het internet af en uit een collectie mogelijke patroontjes koos ik voor de Heidi and Finn Weekender coat. Naast een super leuke blog, heeft Heidi&Finn een leuke collectie moderne kinderpatroontjes.

De Weekender coat leek me een leuk patroontje om te maken met Gabardine, wat ideaal is voor temperaturen die net te koud zijn om je kinderen zonder jas de deur uit te sturen.


Het pdf patroontje is super makkelijk samen te stellen. De uitleg is in het engels, maar zeer duidelijk. En moest de uitleg niet voldoende zijn, elke stap heeft een zeer duidelijke foto. Het enige nadeel aan het patroon is dat het niet metrisch is, dus de google converter heeft me moeten helpen met de yards en de inches. :-) 

Ik koos voor een donker grijze Gabardine en een licht blauw katoentje met roze flamingo's van Timeless Treasures van bij Babarum.

Om hier en daar het stofje te kunnen laten terugkomen maakte ik eerst zelf paspel van het katoentje
...

Een tijdrovende bedoening ... maar met een leuk resultaat. 


6 opmerkingen:

 1. Die staat hier ook nog op het verlanglijstje... Wat een mooie jas heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Hoe zit de kraag uiteindelijk? Die lijkt nogal hoog op de foto van het patroon zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeer mooi, en enorm leuk dat je de paspel zelf maakte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! En ziet er ook lekker warm uit met die kraag. Ik kende dit modelletje nog niet, maar zou het nu ook wel willen maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Google Find us on Google+