Welle

Welle

zondag 12 oktober 2014

Charles Pants van Compagnie M

Eindelijk mag ik er iets over zeggen ... maar een tijdje geleden testte ik de Charles van Compagnie M.
Ik maakte 2 versies: Een meisjesversie en een jongensversie.

De eerste versie kostte me net wat meer werk... niet door het patroon of de beschrijving, maar door mijn eigen stomme fout. Ik lette niet op het print percentage en daardoor printte ik op 118%. Waardoor mijn overgetekend patroon ook 18% te groot was ... en dus ook de stof die ik knipte 18% te groot was. Toen ik een pijp vast had begreep ik dat er iets fout was... mijn dochter is een grote voor haar leeftijd ... en ik koos voor het patroon inclusief naadwaarde ... maar de pijp was bijna groot genoeg voor een 3/4 broek voor mij, dus dat kon niet kloppen ... REUZEGROOT was mijn teleurstelling toen ik ontdekte wat er fout was.

Gelukkig kon ik de reeds geknipte stof recupereren en werd de eerste Dungeree afgewerkt.
Ik koos voor een babyrib in petrol en een bijpassend free spirit ruitje van bij BabaRum . De knoopjes van beide versies komen uit een knopenschat van bij Le Chien Vert.Mijn model was in form, dus er werd een hele fotoreeks getrokken. Ondertussen is de Charles van Lorin al enkele keren gewassen, omdat ze hem elke keer uit de kast haalt als ze zelf mag kiezen wat ze aandoet :-) De broek werd ook grondig getest ... koprol, handstand en andere onnozeleteiten :-)En dan mijn favoriete foto van de 250 ;-) :Voor mijn tweede versie koos ik een echt jongensstofje: De bruine Vintage Ferdinand van Soft Cactus gecombineerd met een oranje jeans die ik ooit eens gekocht heb als couponneke.En ook hier was het liefde op het eerste gezicht. Een broek met auto's !!! Ik ben ook wel tevreden van het resultaat, maar vind het wel jammer dat ik er niet aan gedacht heb van de autoojes te laten uitkomen. 


Alleen denk ik dat ik er echt een broek van ga maken, ipv de dungaree... Kamil zit nog volop in de potjes training en met al die knopen die niet op tijd loskunnen en litskes die in het potje vallen is het niet zo'n ideale potjestraining broek ;-)

2 opmerkingen:

  1. Ik moet toch wat wennen aan het patroon. Vooral fan van de eerste!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind die paspel in de tailleband een superdetail!

    BeantwoordenVerwijderen

Google Find us on Google+