Welle

Welle

vrijdag 10 oktober 2014

Zo geknipt 2 - Octopuscape

Ik kreeg de kans om de octopuscape van zo geknipt 2 te testen. Een leuke badcape met oogjes, tentakels en een klein visje langs de zijkant.

Toen ik me inschreef als tester werd er gevraagd welk niveau ik had op gebied van naaien. Jammer genoeg werd er niet gevraagd welk niveau ik had op gebied van strijken ;-)

Het was een beetje uitzoeken wat ik allemaal nodig had. Ik had namelijk nog nooit met badstof gewerkt en al zeker niet met gekochte handdoeken. Maar nadat ik alles bij elkaar gezocht had, kon ik eraan beginnen.
Badstof : Handdoek van Zeeman
Blauwe stof met sterretjes : Lace Mountain Triba van Free spirit bij BabaRum.be 
Bias : Babarum.be
Oogjes : restje tricot

De uitleg is heel duidelijk en ik begon vol goede moed... Het leek me wel een simpel projectje, dat snel klaar zou zijn. Maar niets was minder waar.
De tentakels stikken, ok, dat lukte zonder probleem. Maar dan moesten ze allemaal gekeerd worden, gestreken en getopstiched ... wat een werk ... de eerste topstich ging wat moeizaam, maar de 9de vloog onder mijn machientje door.

Afwerken staat ook heel goed uitgelegd. Er staan duidelijke foto's bij en tekeningen waar nodig.
Het visje en de oogjes appliceren, was voor mij ook een primeur. Maar blijkbaar heb ik een machientje met een goede steek om dat te doen... dus dat weten we ook weeral :-) 

Mijn dochter was enigszins ontgoocheld dat het een grijze met blauw was geworden en geen roze princessenoctopus, dus wanneer er eens tijd over is ( moeilijk in dit huis tegenwoordig ) volgt er nog een roze versie.

Hieronder enkele fotootjes van mijn dochter en zoontje in de cape : 


8 opmerkingen:

 1. Wow, lijkt me inderdaad véél werk, die tentakels... Dan is 'tijd overhebben' relatief hé ;)
  Wel heel tof geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kan niet wachten om der 2 te maken voor mijn zoons

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Vooral de kids vinden die grote kappen geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo een leukerd, en door die testers ontdek je nog ns nieuwe blogs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het boek heb ik dinsdag op de boekenbeurs gekocht,deze cape staat op het verlanglijstje van ons jongste nichtje,zal het moment om dit te naaien dan maar ruim plannen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Google Find us on Google+