Welle

Welle

zaterdag 11 april 2015

Waarom wij zo blij zijn met ons abonnement van de Olmense Zoo ...

Sinds dit jaar hebben we een abonnement op de Olmense Zoo. Na ons allereerste bezoek waren we al betoverd. En na onze overweldigende dag vandaag, besloot ik om dit gevoel even te beschrijven in een blogpost.

De foto's bovenaan zijn allemaal getrokken door mij. Een klein detail... ik heb een Nexus zonder zoom. Ideaal voor portretten of landschappen, maar ik heb er al vaak op gevloekt bij acties die net iets verder gebeuren. Of als ik mijn fototoestel uit handen geef en mensen niet dicht genoeg durven komen, zodat ik thuis nog moet gaan liggen inzomen digitaal, waardoor je foto in kwaliteit afneemt. Maar nee ... bovenstaande foto's zijn gewoon zo getrokken ... dus ... je raad het al : de dieren komen vlak bij. De habitats zijn groot en mooi beplant en de dieren zien er gelukkig uit. Of op z'n minste ... niet ongelukkig, want hoe graag ik ook ga #dierenkijken, ik kan me niet van de mening ontdoen dat die beesten gelukkiger zijn in het wild.

En vandaag hadden we extra geluk, want doordat ze regen voorspeld hadden, was het park bijna leeg. We kwamen om 11u toe en we hadden de 15e dichtste parkeerplaats bij de ingang :-D

Ok toen we toekwamen regende het ... dus de eerste stop was de tropenhal. De tropenhal is een grote overdekte zaal waar tropische vogels vrij rondvliegen. Het is aangeplant met oerwoudplanten, cactussen en watervalletjes. Zelfs watervalletjes waar je over mag klauteren.


En had ik al iets gezegd van de vogels die er vrij rondvliegen ? En dus mogelijks ook net boven je zitten als je een mooie foto van je kids probeert te trekken ? De eerste foto is VOOR en de tweede is NA... jawel nadat een vogel mijn jas en broek bevuild had met zijn avondeten van de dag ervoor ... hilariteit alom natuurlijk :-D


Maar niet getreurd, meteen daarna volgde de leukste foto van de ganse dag: 


In de namiddag brachten we een bezoekje aan de show. Paarden, geitjes, lama's en honden deden allerlei leuke trukjes. Tijdens een klein intermezzo was er een spel voor de kindjes : de stoelendans ... een klassieker. Toen ze vrijwilligers zochten om mee te doen, stonden mijn kindjes op de eerste rij (verlegen zijn ze niet - dat hebben ze van geen vreemden ).

Alhoewel mijn zoon in het begin gewoon mee rondjes liep en nadat hij 2 x een keertje extra mocht meelopen, begreep hij dat hij een stoel moest zoeken nadat de muziek gestopt was :-) Daarna was hij niet te houden en met wat hulp van de meneer die de muziek stopte wanneer hij in de buurt van een lege stoel was ( dank u meneer ;-) ) werd mijn kleine uk de winnaar. Samen met zijn zus mochten ze een overwinningsritje maken op een echt circuspaard ! Stel je voor...

Doodop waren ze ... na ons dagje Olmense Zoo. De rit naar huis kon ik rustig mijn eigen muziek opzetten, want na de derde bocht lagen ze beide te slapen. Dus reed ik op mijn gemakje langs de omleiding naar huis en zong ik mee op Happy van Pharrel Williams ... want Happy was ik na een weer geslaagd bezoekje aan de Olmense Zoo :-)
3 opmerkingen:

 1. Wij abonnement op planckendael
  ...maar ziet er ook leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dat zag er een heerlijke dag uit.
  De foto met het koppeltje vogels vind ik echt de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn ook zo een fan! Echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen

Google Find us on Google+