Welle

Welle

zondag 24 mei 2015

Hula Square dress


Geïnspireerd door 4 funky flavours, ging ik aan de slag met één van de nieuwe Hamburger liebe tricotjes.


Ik gebruikte 3 effen tricotjes en gele en 1 roze kamsnap om wat contrast aan te brengen.


Ik maakte 1 paspelzakje met een zacht roze tricotje. Paspalzakjes zijn sowieso niet mijn specialiteit, laat staan in tricot. Het tornmesje heeft afgezien ... ik ook. Na de 6e keer besloot ik dat het goed was. Niet perfect ... maar goed.
De sluiting vooraan maakte ik met een verstevigd knopenpad in paarse tricot met een blauwe paspel.
Mijn dochter is geen fan van knopen. Ze speelt het ook telkens klaar om de knopen los te prutsen en daarna kwijt te spelen. Dus ... kamsnaps! En op dit kleedje past het ook wel vind ik.

Heb ik al gezegd dat ik fan ben van de tricotjes van Hamburger Liebe? Ze zijn zacht maar stevig en super makkelijk om mee te werken! ( behalve dan voor paspelzakjes ;-) )


Met de overschot van de paarse tricot, maakte ik nog een vlechtje als riempje.


De vlindermouwtjes staan een beetje te stijf ... misschien dat ik daar nog iets aan verander... Ik wacht nog even af om te zien hoe het valt als ze het een dagje gedragen heeft.



Stof : Hamburger Liebe - Hula Square bij Babarum     
          Effen tricot : `roze, paars, turquoise
Patroon : Zelfgetekend, geïnspireerd op 4FF, 4 Funky Flavours.

donderdag 14 mei 2015

Berry Jumpsuit

Ik speelde al sinds deze winter met het idee om een jumpsuit te maken voor Lorin, maar de plannen bleven liggen. Ik zag veel leuke patroontjes passeren, maar geen dat volledig mijn goesting was.
Dus probeerde ik iets nieuw ...  patroontjes combineren.


Ik hou van het shortje van Ikkeismooi... ik het er al enkele super leuke exemplaren mee gemaakt. Maar het patroontje is een 116 ... en dat is mijn dochter al ontgroeid :-(

Aangezien het een patroontje is voor katoen en ik een tricot jumpsuit wou maken, probeerde ik het toch! Want in tricot kan je dan best een maatje kleiner kiezen.

Voor het topje, tekende ik een t-shirtje af dat haar goed past. En om het lang genoeg te maken, knipte ik ook een tussenstuk aan de lende.


Het voorpand knipte ik door om een rits tussen te zetten. Misschien had het ook wel gelukt zonder rits, maar een jumpsuit is al moeilijk genoeg om snel aan en uit te doen, dus maakte ik het zo makkelijk mogelijk voor mijn hevige dochter :-)
De binnenkant van het topje voerde ik met dezelfde paarse tricot als de hals en pijpboord.


Stilstaan om te poseren lukte maar even, maar erna volgde nog een aantal leuke zotte pose's, waar ik ook eentje uit selecteerde.
De jumpsuit is goedgekeurd :-) Er kan mee gespeeld worden, gefietst worden, gedanst worden, geturnd worden ... ideaal voor een zonnig dagje in de tuin. 


Stof : Kamahameha Maui van Hamburger Liebe bij BabaRum en dun paars tricot als boordstof en voering
Patroon : Zelf in elkaar geknutseld met shortje van Ikkeismooi als broekje.

Google Find us on Google+