Welle

Welle

donderdag 23 juli 2015

Test test... Hallo Jaanu? versie 2

Na een eerste geslaagde Jaanu Norah, probeerde ik hetzelfde jurkje toch nog eens in een maatje kleiner.
Ik vond het eerste net iets te los voor Lorin. Ze is groot en heeft een lang bovenlichaam, dus een getailleerd jurkje staat haar beter.

De eerste was een speelse versie. Deze keer ging ik voor een feestelijke versie. Weer ging ik voor de 6 plooien, maar deze keer zonder de steekzakken.



Ik koos dit keer voor de Scratch Piano van Timeless Treasures gecombineerd met een fuchsia paspel en bijpassend fuchsia garen.


Het resultaat is verbluffend, al zeg ik het zelf ... ;-)

Het fuchsia gecombineerd met black&white is super mooi. Bij de dichtgestikte plooien zie je de kleur in de topstitch die terugkomt in het paspel.


De voering werkte ik af met een restje van  Timeless treasures Shimmer .

Doordat de body nu beter aanpast, vallen de plooien ook mooi open, waardoor het jurkje meer volume krijgt.

Klaar voor een feestje !!


En plots lijkt mijn kleine pruts van 5 een echt madammeke ...


Willen jullie ook het Jaanu patroontje een keer uittesten ? Goed nieuws ! Ik mag van An van Straight-grain 1 exemplaar weggeven onder mijn lezers.

Laat me hieronder of onder de Facebook post weten welke versie jullie het meest geslaagd vinden en jouw naam komt mee in de kom met mogelijke winnaars !!

donderdag 16 juli 2015

Test test... Hallo Jaanu? versie 1

Na mijn efteling versie van de ongelooflijk mooie Ishi dress van Straight-grain werd ik gevraagd om een nieuw patroontje te testen dat An had uitgewerkt met Regina van Twee emmerkes water. Daar kon ik natuurlijk niet nee op zeggen !!

 De Jaanu bestaat uit 2 versies. Eentje met 4 plooien en eentje met 6 grote boxplooien.

Ik hou hield niet zo van plooien... ik strijk niet graag... en ik denk dan altijd dat mijn plooien niet goed gaan vallen, blijven, scheefzitten... soit ... het schrok me enorm af. Maar het werd wel eens tijd om de lat wat hoger te leggen vond ik :-) Dus ik ging voor de 6 plooien versie, de Jaanu Norah.


Ik koos twee stofjes die anders zijn van stijl, maar toch qua kleurenpallet bij elkaar passen:


Links: Een vrolijk Cotton&Steel katoentje
Rechts: Een rommelig Art Gallery katoentje genaamd Wanderer Painted Pony ( alleen al voor de naam zou je het doen )

De Instagrammers onder jullie zagen vast al dat de plooien een succes waren :


De uitleg van het patroontje is heel duidelijk en mooi begeleid met duidelijke tekeningen.
Op een gegeven moment moet je wel je mooi gestreken plooien oprollen tot een worst om de voering af te werken ... dat was wel ff stress, zeker na al het zorgvuldige plooi/strijkwerk ;-)
Maar die stress nam ik er graag bij als ik het resultaat zie van al het harde labeur :


Je krijgt de keuze tussen steekzakjes of niet... ik koos voor deze versie voor de steekzakjes. Die knipte ik uit hetzelfde stofje als de body van het voorpand.



Lorin is groot voor haar leeftijd. Ze wordt in November 6, maar is het grootste meisje van haar klas. Dus maakte ik een 7 jaar. Bij de Ishi werkte het perfect, dus dacht ik ... dat probeer ik nog eens. 
Op zich past het jurkje wel, maar ik vond het toch wat te ruim vallen ... dus besloot ik om nog eentje te testen in een maat 6... zie volgende blogpost op 23 Juli ;-) 




Fan van het patroon? 

Bij de volgende blogpost kunnen jullie in de prijzen vallen :-) 

blog tour button  

Google Find us on Google+