Welle

Welle

vrijdag 28 augustus 2015

Vissen en Fonteinen

Vandaag moest een fijne dag worden... Een dag waardoor ze binnen een paar maanden nog steeds het gevoel hebben dat ik hen de ganse vakantie mijn volle aandacht heb kunnen geven. 

In realiteit heb ik mijn kids amper gezien. Opvang vinden was niet zo moeilijk ... zelfs zo makkelijk dat ze meteen het huis uit waren voor enkele dagen na elkaar. Mijn man en ik werken beide full time, of zelfs dat net ietsje meer... dus het was een vakantie vol mixed feelings ... "ik mis de kids" en "oef ff rust" wisselden elkaar vaak af. 

Maar vandaag zouden we fijne dingen doen!! 

En dat deden we :-D 

In de voormiddag bezochten we Aquatopia in Antwerpen. De ene aquarium na de andere, opgedeeld in 7 werelden. 


Zelf hebben we een kleine aquarium thuis met vooral garnalen, slakken en guppies. Mijn dochter werd wild toen ze zag dat er guppies bij de piranhas zaten. Bijna gans Aquatopia heeft haar paniekerig gilletje gehoord : DIE GAAN DIE OPETEN MAMA!! HAAL DIE DAARUIT!! 
Toen we even voor de aquarium stonden, ze zag dat de visjes vredelievend naast elkaar zwommen en ze dus terug wat kalmeerde, konden we verder ;-) 


En zo was er in elke wereld wel iets ... was het niet mijn dochter die gilde, dan was het wel mijn zoon die riep. Alles hadden ze gezien... de reuze vogelspin, de zeesterren, dory en nemo ( uiteraard, daarvoor zijn we naar daar gegaan ;-) ) maar vooral de reuzen vielen in de smaak. 


Vlak voor het ballenbad kom je in de haaientunnel. Je loopt als het ware doorheen het aquarium. Verpleegsterhaaien, gitaarroggen en murenes zwemmen boven en naast je door. Maar de grootste joekel was de Reuzentandbaars. De volgende keer we in een meer gaan zwemmen en ze zeggen dat er baars opzit ( de joekel uit bovenstaande foto ), zal ik toch net wat minder gerust zijn :-D
En ja ... dat vergat ik je nog te zeggen ... de vissenjurk moest natuurlijk aan om naar de vissen te gaan kijken! ;-) 


Hoewel het super mooi was, en we veel visjes hebben gezien, waren we wel op 2 uurtjes rond. Dus tijd voor een nieuwe attractie.

Vanmorgen was het weerbericht : Bewolkt tot Zwaar bewolkt ... Daar was op de middag weinig van te bespeuren, dus trokken we richting Park Spoor Noord.


Ik koos een ligstoeltje in de zon, deed de kindjes een bandje aan met gsmnr op ( die bandjes krijg je daar trouwens gratis als je een drankje nuttigt in de Cargo zomerbar ), en klaar...


Na welgeteld 1 minuut stonden ze aan mijn stoel ... Mama ... mogen we nat worden. Ja kindjes, maar niet té.



Na welgeteld 5 minuten vond ik mezelf een slechte moeder ... al de andere kids liepen in badpak en zwembroek door de fonteintjes en de mijne mochten " niet té nat " worden.
Dus al snel liepen die van mij rond in hun onderbroek ... Doe maar mannekes !!! Zalig toch !!!



dinsdag 25 augustus 2015

Here fishy fishy aka de eersteschooldagjurk

De eerste schooldag komt eraan... na de boekentas is het tijd voor de "eersteschooldagjurk". 


Ik vond in een oude knippie een patroontje van een A-lijntje met pofzakjes en pofmouwtjes. Ik vond het net iets te "pofferig" allemaal, dus de pofmouwtjes liet ik weg. 


Toen ik de Digital Goldfish voor het eerst in mijn handen had, was ik op slag verliefd. Eindelijk eens een digitaal tricotje dat zowel voor kids als volwassenen kan, met mooie zachte kleuren en een print waar je vrolijk van wordt, maar waarbij je niet het "my little pony" gevoel hebt.



Ik combineerde het met een streepje en naaide de rist er achteraan bovenop om wat meer kleur aan te brengen aan de achterkant. 



En nu komt het moeilijkste : 2 dagen geduldig afwachten tot de dochter thuis komt... 

vrijdag 14 augustus 2015

MixnMatch : een duidelijke opdracht: roze, bloemen en bling bling

Je zag hem misschien al passeren bij haar ... de boekentas van Mind the Whale genaamd: MixnMatch. Ik zag de accolade en was instant verliefd.

En aangezien Lorin naar het eerste leerjaar gaat, was dit toch het ideale moment om het eens te proberen ... Ik ben geen tassenmadam ... heb welgeteld 1 tas gemaakt en een paar clutchen en pennezakjes... Ik maakte al eens een kleine kleuterboekentas voor Lorin, maar zonder al te veel poespas...

Tijd dus voor het echte werk!! En een werkje was het wel! 3 avonden spendeerde ik achter mijn machien. Af en toe dropte ik al eens een preview op Instagram.

Het tornmesje heeft ook zwaar werk geleverd. Niet dat het niet goed beschreven was ofzo... dat niet, maar wel omdat ik te snel was -ik was te benieuwd om te zien hoe hij eruit zou zien- of omdat ik de topstitch net ietsje rechter wou.


Deze keer koos ik de stofjes helemaal in functie van mijn dochter ... zij wou roze en bloemen en bling bling ... niet bepaald de thema's die ik voor ogen had, maar na wat zoeken vond ik een combinatie waar ook ik me in kon vinden.

Het werd een huzarenstuk, definitief de creatie waar ik nu volmondig van zeg: Ja ... dit is het moeilijkste wat ik ooit stikte en ja ... ik ben er verdomd fier op ;-)

De foto's zijn getrokken zonder boeken in de tas, dus hij valt een beetje flauwtjes, maar aangezien het onze eerste is die naar het eerste leerjaar gaat, hebben we nog niks om erin te steken :-D


Ik gebruikte een petrol kleurige ribvelours, een muntig katoentje van Art Gallery en een fel effen fuchsia Free spirit stofje voor de voering. Ik gebruikte twee kleuren Bias, Roze en Goud ( voor de bling bling ) en muntkleurig Bias. Achteraf bekeken misschien wat veel, Misschien had ik beter voor 1 kleur afwerking gegaan ipv 3 ... maar het kan er nog net door denk ik.


Als ik iets geleerd heb van deze boekentas is het wel het volgende: Je kan nooit genoeg speldjes hebben :-D


Maar de belangrijkste levensles volgde vandaag, toen ik mijn prachtige dochter zag staan met haar grote meisjes boekentas:



De tijd gaat veel te snel !




Gebruikte stofjes:

Petrol Rib Velours
Art Gallery , Utopia Aglo Sapling
Essential Solid van Free Spirit in kleur Tropical

dinsdag 11 augustus 2015

Winnaar van het Jaanu patroontje

Eerst en vooral sorry sorry sorry ... het duurde veel te lang voor ik een winnaar koos voor het patroontje van Straightgrain en Twee emmerkes water dat ik hier mocht weggeven. Of liever voor ik een winnaar liet kiezen.

Mijn zoon trok gisterenavond een naam uit een kom en trok volgende naam :

Nathalie Dene

Proficiat !!!!

Stuur je me even een email zodat ik je gegevens heb?

woensdag 5 augustus 2015

Test Test ... Hallo Ileana Dress by Compagnie M

En of ik het nieuwe patroontje van Marte wou uittesten ...

Deze keer werd het een patroon van een jurkje, of liever een patroon voor ontelbare jurkjes. Want zowel voor de rok, mouwen, kraagje en sluiting zijn er verschillende opties.



Ik koos voor een versie met korte raglan mouwtjes, een cirkelkraagje met strik en een volledige cirkelrol.

Ik wou al langer iets maken uit volgende stofjes en dit jurkje met de cirkelrok en het brave kraagje, leek me echt iets voor deze zachte combinatie.

Ondanks de vele combinaties, is de uitleg heel goed opgesteld:
- Het is heel duidelijk hoe het patroon moet geprint worden. Ik koos ervoor om enkel de papieren af te printen waar de delen opstonden die ik nodig had voor mijn versie... doordat er duidelijk staat uitgelegd wat je nodig hebt voor jouw keuze, kan je dit makkelijk berekenen.
- Voor elke keuze is er een uitleg... of je nu gaat voor de raglan mouwen, kap mouwen, korte raglan, cirkelkraag, open peter pan, closed triangle kraagje .... of een van de keuzes die ik niet opnoemde...
- De foto's zijn duidelijk, en geven wat extra info voor beginnende naaisters. Ookal wordt er niet in onbegrijpbaar jargon gesproken, toch is het handig om je vermoeden bevestigd te zien op foto.

Hieronder mijn versie in wat meer detail :


Het cirkelkraagje is super schattig! Er zijn al verschillende leuke versies van het kraagje gepasseerd in de blogtour.
De korte raglanmouwen zijn helemaal mijn ding. Je kan ze zo laten, of omplooien.


Mijn dochter was helemaal fan van haar cirkelrok. Er werd mee gezwierd en gezwaaid. Ik knipte hem volledig. In het patroon staat om hem in twee delen te knippen, waardoor je misschien nog wat beter kan aanpassen, moest de rok niet volledig passen op de bodice, maar bij mij lukte het zo ook super.


Er wordt ook goed uitgelegd hoe je een cirkelrok mooi kan omzomen, want dat is niet altijd even makkelijk zonder bias.

Ben je ook fan van het patroontje? Kijk zeker op de site van Compagnie M en bestel de pdf versie voor enkel 7€ !!! Vergeet niet dat je voor 7€ verschillende patroontjes in 1 hebt!
En tijdens de Blogtour van de Ileana dress, krijg je 10% korting met de code ILEANA10.

Veel jurkjesplezier !!

Stofjes:
- District Beige - Free Spirit ( Babarum.be )
- Morning Walk - Desert Needlework - Art Gallery ( Babarum.be )

BabaRum.be is nu nog even op vakantie, maar gaan terug open op 10 Augustus met 2 dagen gratis verzending!!
Google Find us on Google+