Welle

Welle

dinsdag 24 november 2015

Sint Cecilia Charlie 2/2

Op Zondag stikte ik de tweede Charlie uit de reeks.

De vorige bleek te groot voor mijn zoon. Ik had vrijdag de tweede ook al geknipt ... in dezelfde maat uiteraard. Ik knipte de stof bij, waar de eerste te groot bleek... 5 cm van de mouwen en van het lijfje... Ik stikte een klein beetje meer naadwaarde, maar niet te veel.

Voor de tweede versie deed ik een soort Charlie vs Paspelpoezen hack...  Ik maakte de kraag al eens eerder. Toen ik de blogpost nog eens las, herinnerde ik me hoe hard ik gevloekt heb op Tricot. Lang leven mijn nieuw machientje en mijn overlock :-D


Ik koos voor de grijze Hippo van Paapii gecombineerd met muntkleurige boordstof

Op één mouw stikte ik een lapje met daarop het gezichtje van Hippo.

Deze keer paste het wel voor mijn zoon. De mouwen zijn perfect van lengte. Op onderstaande foto zijn ze omgevouwen, waardoor de polsen vrijblijven en de mouwen dus niet meteen vol hangen... Ookal is hij voorzichtiger dan zijn zus op die leeftijd ... het is en blijft een kleuter ;-)


Kamil: Mama dat ik dezelfde kleur als mijn schoentjes ... 
Goe gezien zoon ... op de foto ermee ;-) 


Vragen "Kamil, lach eens lief" lukt momenteel niet ... gelukkig zijn het lieve gekkebekke foto's ;-)


Patroon: Charlie van Zonen09 vs Paspelpoezen
Stof: grijze Hippo van Paapii gecombineerd met muntkleurige boordstof

maandag 23 november 2015

Sint Celicia Charlie 1/2

Wegens het jaarlijkse Sint Ceciliaweekend, waarop de fanfare van mijn man de patroonheilige van de muziek viert - lees : een gans weekend het glas heffen met de leden, medemuzikanten en andere feestwillige dorpbewoners - was ik veel home alone.

  • Vrijdag avond knipte ik twee Charlie's ... beide bedoeld voor de zoon. 
  • Zaterdag stikte ik de eerste, terwijl mijn kids een bus knutselden uit een doos waarin stoffen waren geleverd. 
  • Zondag stikte ik de tweede, terwijl mijn dochter op ballet zat en mijn zoon de geknutselde bus terug afbrak :-) 
Vandaag laat ik jullie de eerste zien... Ik gebruikte hiervoor 3 stofjes, een retro tricot met een winters motiefje uit persoonlijke voorraad , een okergele joggingstof én okergele boordstof

Ik knipte een 116 ... waarom? Geen idee ... mijn zoon zit ergens tussen een 104 en een 110. Maar ik meende me te herinneren dat de Charlie nogal klein uitviel de laatste keer... 

Doordat ik tussentijds niet had gepast ... zwom mijn zoon erin... mouwen oprollen was zinloos, want dan had hij nog net een jurkje aan. :-D Ik zag mijn dochter haar oogjes al blinken en idd... voor haar was het een perfect fit. Zij heeft normaal een 128... dus waarschijnlijk zal het niet al te lang duren... én dan hopelijk groeit Kamil nog deze winter ;-) 

Hieronder dus de Zaterdag Charlie ... 


En dit moment wil ik jullie toch ook niet onthouden :
Kamil: HAHA jij hebt een jongens T-shirt aan ( hij trekt zijn mond open en steekt zijn tong uit )
Lorin: Kamil, dat mag je niet doen, want als je te hard trekt, dan trek je uw mond kapot en dan is uw vel stuk tot aan uw oren... dan ga je nooit meer soep kunnen eten, want dat loopt dan gewoon terug uit uw mond he


Mijn dochter heeft nogal een levendige fantasie ... :-D

zaterdag 21 november 2015

jaski Ruski

De Lars van zonen 09 ligt al jaren te wachten... Ik heb al zoveel verschrikkelijk leuke resultaten zien passeren, maar ik durf er gewoon niet aan beginnen. Een jas... met zoveel patroondelen, zakken, voering enzoverder ...

En logisch zou zijn dat ik dan gewoon aan geen enkele jas zou durven beginnen... maar als er iets is dat ik niet ben, dan is het wel logisch..

Dus ik begon aan een jas... aan een jas met een Russisch patroon, zonder uitleg... Het is een gratis patroon dat ik hier vond. Dat er onderaan een fotohandleiding stond, had ik pas door nadat de jas klaar was :-D


Na heel wat gepuzzel was er maar 1 stukje dat ik niet kon thuisbrengen. Het stukje ligt er nog steeds... ik heb nog altijd niet gevonden waar het moet ;-) 



Ik koos voor 1 kleur buitenstof ipv twee zoals op het patroon. Ik liet mijn dochter kiezen tussen de roze, de terra en de gele en wonder boven wonder koos ze voor geel. 


 Voor de binnenstof koos ik een stofje van Free Spirit met blauw, geel en wit. De print bestaat uit futuristische wolkjes. 
Aan de mouwen, kraag en kap, maakte ik een pelsje, zodat het jasje goed isoleert tegen de kou. Ik koos voor een heel zacht pelsje, een echte teddy. Iets duurder, maar zeker de moeite, aangezien hij mooi wast en na een wasbeurt nog altijd even zacht en fluffy is.


De zak knipte ik in de andere richting. Zodat de vierkantjes van de stof rechtkomen ipv schuin. Een klein accentje...

Ik knipte het patroondeel van de zak door en zette er een paspel tussen. Het paspel maakte ik van de binnenstof. Ik deed het deze keer op de luie manier en stikte repels stof over bestaand paspel. Ook tussen de patronen van het voorpand, de kap en achteraan liet ik het paspel terugkomen.



De kap valt mooi bol. Ze sluit ook mooi aan aan haar gezicht en kan vooraan sluiten met twee kamsnaps. De kraag komt ook redelijk hoog, waardoor haar hals en nek goed beschermd zijn tegen de wind.


Zeker een aanrader, moest je een zoon of dochter hebben in maat 128. Want volgens mij is dat de enige gratis maat.

Hier heeft hij alleszins al goed dienstgedaan de afgelopen dagen :-)


Patroon : 
Winterjas, gratis Russisch patroon 

Stof : 
Parka Geel bij babarum.be
Pels bij babarum.be
Cloudy Sky van Free Spirit bij Babarum.be


Google Find us on Google+