Welle

Welle

donderdag 21 januari 2016

Teken voor de gezondheid van jouw en mijn kinderen



Hebben jullie de Ted Talk van Jamie Oliver al gezien?

Dat Mc Donalds niet gezond is, dat weten we waarschijnlijk allemaal wel, maar Jamie legt uit waarom en dat is niet echt fraai...

Zo wast Mc Donalds de vette delen van het rundvlees in ammoniumhydroxide en dat wordt dan gebruikt voor het vullen van de hamburger. Medische deskundigen bestempelen ammoniumhydroxide als schadelijk voor de gezondheid en verklaren dat het ernstige complicaties bij de mens kan veroorzaken.

Ook beklaagt hij het overmatig gebruik van suiker. In onderstaande filmpje kan je zien hoeveel suiker je kind binnenspeelt per jaar, door twee gesuikerde dranken per dag te drinken. En dan heb ik het niet enkel over Cola en Fanta, maar ook over sommige fruitsappen en Fristi.  





Ik probeer mijn kinderen te leren dat suiker niet gezond is en dat het ook niet hoeft. Wij drinken water aan tafel en eten vaak fruit als dessert. Maar overal we komen krijgen mijn kinderen frisdrank voorgeschoteld. Zelfs op school krijgen de kleuters cola en friet als de juf verjaart.

Het is ongelooflijk moeilijk om je kinderen te leren dat suiker ongezond is, als het lijkt alsof wij de enige zijn die dat zeggen...


Daarom heb ik Jamie zijn petitie ondertekend en ik hoop van jullie hetzelfde.


Jamie Oliver strijdt een strijd die ons kan helpen om onze kinderen een langer en gelukkiger leven te geven ... geef nu toe: dat willen we toch allemaal, niet ?
TEKEN HIER !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google Find us on Google+