Welle

Welle

vrijdag 19 augustus 2016

Van een lach en een traan ...

Dit is een blog van een lach en een traan ...

Eerder een lach en een traan en terug een lach.

De Lach

Eerder dit jaar maakte ik voor mijn man zijn verjaardag het Cliff hemd uit La maison victor.
Ook al was het niet perfect... toch was ik er best blij mee.De Traan
Na uren zwoegen aan de afwerking was het eindelijk zo ver ... Het uitpakken verliep nog vlot en het eerste enthousiasme was veel belovend. Maar tijdens de fitting werd de pret al snel wat minder.
De mouwen waren lang genoeg, wat op zich een opluchting was, want daar hebben we problemen mee in de winkel. Maar de schouders waren te smal. Als mijn man bleef stil staan was alles perfect... maar bewegen was moeilijk ;-)

Ik dacht er eerst een bloesje voor mezelf van te maken maar de kraag was te zwaar. Dus bleef het hemd liggen...
Tot ik me plots een tutorial herinnerde die ik zag in een upcycle blog. En dat vond ik wel de moeite om uit te proberen.

Dus legde ik een A-lijntje op het hemd. Ik tekende het net iets smaller en stikte er in de zijkant nog een paarse strook in, om het blauw wat te doorbreken. Met hetzelfde paars maakte ik bias om de mouwen af te werken.


De Lach

En toen ik deze paste bij mijn dochter, viel alles terug op z'n plek. Het past als gegoten en de "zware" mannenkraag geeft een heel apart effect. Ik ben fan!!Stof: Bicolor Katoen bij BabaRum.be
Origineel Patroon: Cliff hemd van La Maison Victor


5 opmerkingen:

 1. Ik zóu ook in tranen uitbarsten. Bovenwijdte correct opnemen en tussendoor eve laten passen kan i d toekomst dit probleem vermijden.
  Maar wat heb jij dit ccreatief opgelost: super

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ontzettend jammer dat het niet paste ik vind het model van het cliffhemd zelf heel mooi. Ik weet niet iedereen is fan, ik maakte het echter zelf nog niet. Maar je hebt het goed opgelost en toch nog tot iets leuks omgetoverd. Knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat goed van je dat je hem voor je dochter aanpastte! Super leuk geworden, ik weet niet op ik er de zin nog voor gehad zou hebben ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is pas creatief opgelost! Ik maakte voor manlief ook al een hemd (cool blue hemd). Gelukkig leren we op de naailes om altijd 2cm zoom te knippen. Vaak is het helemaal niet nodig maar bij het hemd van manlief was ik toch erg blij met die extra naadwaarde.

  BeantwoordenVerwijderen

Google Find us on Google+