Welle

Welle

donderdag 21 januari 2016

Teken voor de gezondheid van jouw en mijn kinderen



Hebben jullie de Ted Talk van Jamie Oliver al gezien?

Dat Mc Donalds niet gezond is, dat weten we waarschijnlijk allemaal wel, maar Jamie legt uit waarom en dat is niet echt fraai...

Zo wast Mc Donalds de vette delen van het rundvlees in ammoniumhydroxide en dat wordt dan gebruikt voor het vullen van de hamburger. Medische deskundigen bestempelen ammoniumhydroxide als schadelijk voor de gezondheid en verklaren dat het ernstige complicaties bij de mens kan veroorzaken.

Ook beklaagt hij het overmatig gebruik van suiker. In onderstaande filmpje kan je zien hoeveel suiker je kind binnenspeelt per jaar, door twee gesuikerde dranken per dag te drinken. En dan heb ik het niet enkel over Cola en Fanta, maar ook over sommige fruitsappen en Fristi.  





Ik probeer mijn kinderen te leren dat suiker niet gezond is en dat het ook niet hoeft. Wij drinken water aan tafel en eten vaak fruit als dessert. Maar overal we komen krijgen mijn kinderen frisdrank voorgeschoteld. Zelfs op school krijgen de kleuters cola en friet als de juf verjaart.

Het is ongelooflijk moeilijk om je kinderen te leren dat suiker ongezond is, als het lijkt alsof wij de enige zijn die dat zeggen...


Daarom heb ik Jamie zijn petitie ondertekend en ik hoop van jullie hetzelfde.


Jamie Oliver strijdt een strijd die ons kan helpen om onze kinderen een langer en gelukkiger leven te geven ... geef nu toe: dat willen we toch allemaal, niet ?
TEKEN HIER !!

maandag 4 januari 2016

Once Upon a Party

Versie 1


Ik moet gewoon beginnen met : ZALIG PATROON !!

An van Ienemiene Handgemaakt toverde een prachtige set feestjurkjes uit haar hoed. Uit de tientallen mogelijkheden, met 4 verschillende lijfjes en 6 rokken, maakte ik deze super combi als eerste:


Ik koos het klassieke bovenstuk , maar knipte het door en stak er een rimpelstukje tussen. 
Als rok, ging ik voor het tulpenrokje... Geen ideaal rokje voor mij, maar gelukkig wel voor een dochter met de ideale maten. ;-)

Ik gebruikte een Timeless Treasures stofje met een gouddraadje als basis. Het rimpelstukje maakte ik uit een Free Spirit stofje.


Voor de feestoutfit combineerde ik het met een gouden vestje uit de JBC communie collectie en laarsjes van Torfs...
Dochter content ... mama content. Mama content ... papa content. En de broer stond erbij en keek ernaar ;-)






Zalig Kerstfeest iedereen !!! En moest ik niet zo ongeduldig geweest zijn, was het Once Upon a Party patroon een ideaal cadeau geweest voor mij voor de kerstboom ... dus moest je nog iets zoeken voor een dochtermoeder die al eens achter de naai machine kruipt, is dit zeker een aanrader.

Patroon: Once Upon a Party - Ienemiene Handgemaakt
Stof : Timeless Treasures - Wine Hatch en Free Spirit - Crouching Tiger 
Laarzen: Torfs
Vest: JBC

Versie 2 


Mama ... 1 kleedje voor 3 feestjes ???

En gelijk heeft ze natuurlijk ... niemand wil horen : oh, dat had ze gisteren ook al aan ;-)

Dus jurk 2 :


Deze keer koos ik het geplooide lijfje en de klokrok.
Alhoewel het patroon duidelijk meegeeft dat effen stoffen ook mooi zijn, ging ik toch weer voor een printje.En niet zomaar één... maar één van mijn lievelingetjes van de nieuwe Free Spirit collectie. Een restje hiervan verwerkte ik in het vorige jurkje als plooistrook. Hier gaat niets verloren!! ;-)
Ook deze keer past het als gegoten.

Ik combineerde met een effen broekkous en rolcol truitje in dezelfde kleur en we vonden ook leuke laarsen aan -70% bij Torfs. Ideale match met het blauw van het jurkje.


Ready to party, Lorin?


YES !!! Let's go!!


Patroon: Once Upon a Party - Ienemiene Handgemaakt
Stof: Crouching Tiger - Free Spirit bij BabaRum
T-shirt en kousen : JBC
Laarzen: Torfs

Google Find us on Google+