Welle

Welle

woensdag 23 maart 2016

Oh Valentina, stijlvol en sportief tegelijk

Toen ik de Valentina zag ik de LMV was ik meteen verkocht. Een sportief t-shirt, maar met een kleine twist, waardoor het ook wel wat stijlvol wordt en zelfs een beetje sexy.

En toen ik mijn laatste levering stofjes binnenkreeg en ik een zalig zacht oker tricotje vasthad, zag ik mijn kans.


Ik hou van de pasvorm en van de snelheid waarop het klaar was ondanks de uitleg van de afwerking van de hals die niet zo duidelijk is. 

Als ik mijn blogposts teruglees, zie ik heel vaak hetvolgende staan "zo gaan er zeker nog volgen"...
en alhoewel ik ook vaak de intentie had, is het er vaak niet van gekomen. 
Ik geef echter niet op en probeer opnieuw: zo gaan er zeker nog volgen ;-)


Op het stofje staan een paar piekeboe katjes en dat maakt het misschien eerder een kinderstofje, maar toch ben ik blij dat ik het gekozen heb. Je bent maar zo oud als je je voelt, maar nu de 36 gepasseerd is, kan ik wel terug wat hulp gebruiken om me wat jong te voelen ;-)


Patroon: Valentina van La Maison Victor
Stof: Kitty Cat - BabaRum

maandag 7 maart 2016

Lotta rok van Emma en Mona versie 2

Een effen rok en één met een vrolijk printje ... dat was het plan. 
Dus versie 2 werd een panda rokje. 


Ook hier onthaald door een heel enthousiaste dochter. Het rokje zwier namelijk net genoeg om haar te plezieren en net niet genoeg om haar blote billen te zien :-) 


 Lorin combineerde het rokje met kleur en alhoewel ik niet meteen voorstander was, vind ik het achteraf gezien wel geslaagd. 




Patroon: Lotta rok van Emma en Mona
Stof: B&W Panda
Schoenen: Torfs
Bloesje: CKS

Testing testing ... Eleena dress

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik een nieuw jurkje mocht testen. Altijd leuk natuurlijk... zeker als het eens iets nieuw is. 

A while ago I was asked to test a new dress. Always fun to test a pattern, certainly when it's a style I've never made before. 


De Eleena dress van Coffee and Thread lijkt wel een beetje op de Birdie van LMV, maar dan met een hele hoop opties... dus als je de birdie een leukerd vindt, is deze zeker een aanrader. 

Ik koos voor een stofje van Timeless treasures. Eentje met de weerspiegeling van een bos in een meer. toppertje vind ik persoonlijk. 

The Eleena dress of Coffee and Thread does look a little like the Birdie of LMV, but then with a lot of options... so if you like the birdie, the Eleena definitely is recommended. 

I chose a Timeless treasures fabric for the Eleena. One with a reflection of a forest in a lake. 


Mijn dochter stylen is altijd een uitdaging... een eigen wil en soms vreemde smaak, maar vooral de blauwe plekken en de opkleef tattoos maken het extra moeilijk ;-) 

Styling my daughter is never easy... she is kind of stubborn and has a funny taste, but the Stick-on Tattoos and the bruises are the hardest to work with ;-) 




Het is een vrolijk jurkje geworden, combineerbaar met veel schoentjes en kleurtjes en als ik mijn dochter mag geloven zit hij ook heel comfortabel, wat vaak niet het geval is bij jurkjes met lange mouwen. 

I'm very pleased with the result. It's a very playful dress and it's easy to combine with a lot of shoes and colours. My daughter also likes the way it fits, she says it's very comfortable, and that's not always so with dresses with long sleeves. 

Stof/ Fabric : Reflection in the water by Timeless treasures
Schoenen/ Shoes :  Torfs.be 

zondag 6 maart 2016

Lotta rok - Emma & Mona

Euforisch was ik, toen ik las op de blog van Emma en Mona dat Griet weer een patoontje had uitgewerkt. En nog euforischer was ik toen ik het zwierige tricot rokje Lotta zag.

Meteen werden twee stofjes geselecteerd om het patroontje uit te testen.

Versie 1: Washed zalm Oranje 



Een super simpel patroontje. De 6 patroondeeltjes aan elkaar overlocken, vanonder omstikken, vanboven elastiekje ertussen en rondstikken... klaar :-D Met een prachtig resultaat als gevolg ... zo heb ik patroontjes graag :-D






Dochter blij ... mama blij :-D


En nu allemaal in spanning wachten op versie 2 ;-) Mijn instagram volgers hebben al een voorproefje gekregen

Patroon: Lotta rok van Emma & Mona
Stof: Washed tricot zalm bij babarum.be
Schoenen: Torfs
Hemd : kleertjes.com
Google Find us on Google+