Welle

Welle

maandag 12 augustus 2013

Charlie v2 en Ikea Short

Dit weekend heb ik eindelijk de tijd gehad om de bureau op te ruimen! 

Of toch tot ik wat plaats had om mijn naaispullen te stockeren... dus mijn mobiele naaistudio ( lees : twee stapelboxen met naaispullen op wieltjes ) is gepromoveerd tot een bureau met dedicated naaispullen opslagplaats :-) 

De promotie naar heuse naai atelier zal nog wat op zich laten wachten, maar het voelt toch al wat fijner aan, nu alles een plaatsje heeft. 

Ik heb mijn nieuwe werkplek dan ook meteen eens uitgetest door twee projectjes die daar lagen te wachten op de finishing touch eindelijk af te werken. 

Het eerste is een Charlie. De stofjes had ik al langer geknipt, maar door mijn angst voor tricot, bleef het maar liggen wachten ... 
Vorig week kon ik nog net als last minute inschrijver naar een tricot thema avond bij de knappe knoopjes in Hasselt. Daar mocht ik van de lieve madammen gebruik maken van hun Overlock. Nadat ik de draad had laten blokkeren op de eerste en de naald brak op de tweede :-S kon ik het bijna helemaal afwerken op de derde ... Ik ben duidelijk niet gemaakt voor een fancy overlock machien ... 
Gisteren moest ik enkel de mouwtjes nog omstikken met een tweelingnaald en klaar :-) 



Stofje visjes: soldeke van koekepeertje
Stofje blauwe rib: gekocht op een uitverkoop in het stockhuis
labeltje : enorm scheef gestikt, maar na de overlock miserie dierf ik het niet meteen terug losmaken ... dus het blijft een scheef labeltje :-) 

Het tweede is een schortje voor mijn dochter. Ik kwam onlangs een kussensloop voor een zetelkussen tegen in de koopjeshoek van Ikea en dacht onmiddellijk : Een SHORT ... 
Een goede stevige stof, kan dus tegen wilde, ravottende rondspringende dochters... én een flashy kleurtje en dat voor 2,5 € ... En voor dit shortje heb ik maar de helft van de kussensloop gebruikt. 
Ik had al eerder enkele dingen met paspel geprobeerd, dus ik was klaar voor een extra uitdaging. Het paspel voor dit schoortje is er in zijn geheel ingestikt ... elke stap goed afgemeten waar ik zou uitkomen als ik de verschillende patroondelen aan elkaar stikte... een hele onderneming :-) Ik zette er ook twee Snap knoopjes op, ter versiering eigenlijk, want er gebeurt niet zo veel als je ze opendoet... 


Voila ... dus ik kan besluiten : 
bureau met dedicated naaispullen opslagplaats is goedgekeurd :-) 

4 opmerkingen:

  1. Oh zo mooi met die stof van Ikea... Het moet helemaal niet duur zijn om mooi te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er ligt nog een "pied de poule" stofje klaar van een zetelkussensloop voor een winterbroek voor mijn zoontje. Ik ben helemaal fan. Supper makkelijke stof om mee te werken, stevig, mooie prints en goedkoop ... wat wil je nog meer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben fan van het shortje en met die Charlie was je vrees ongegrond, want hij is ook mooi geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Google Find us on Google+